Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eldsjälar ligger i för att fixa isen

Stora ideella krafter läggs ner på skridskobanan vid Åsbro skola. I framtiden hoppas eldsjälarna kring skridskobanan på mer samarbete med Åsbro skola och Askersunds kommun.

Kalle Eriksson, Sven Lannhard, Bruno Fred-riksson och Klas Folenius, det är några av föräldrarna och Åsbroborna som är engagerade i att sköta om skridskobanan som ligger intill skolan i Åsbro.

Trots att det är femton minusgrader ute så kommer eldsjälarna till skridsko-banan för att skrapa bort snö och spola isen.

Kalle Eriksson har varit med och skött om skridskobanan i över 20 år.

– Den här banan har funnits i många år. Den kom till när bandybanan lades ner. Det har varit en tradition att föräldrar och ortsbor sköter om isen.

Kommunen bidrar

Askersunds kommun har bidragit med lysen, en del material och plogning på och intill skridskobanan när det har fallit mycket snö.

I höstas jämnade de även ut marken under isen eftersom den tidigare var ojämn. Veckan innan jul, förra året, påbörjades arbetet med att göra i ordning isen.

–  Vi lägger ner mycket tid på att skridskobanan ska bli bra. Jag lägger nog ner 50 till 60 timmar per år på den här banan. Men det är det värt eftersom banan används. Det är alltid barn här och det är roligt att se, säger Sven Lannhard.

I framtiden hoppas Kalle Eriksson och de andra eldsjälarna på att det mer samarbete med Åsbro skola och Askersunds kommun.

– Jag önskar att vi kan samarbeta mer om skötseln av skridskobanan, säger Kalle Eriksson.