Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elektroskandia planerar stor flytt

Elektroskandia planerar att köpa mark för 23,8 miljoner av kommunen i Munkatorp för att kunna flytta all sin Örebroverksamhet dit.

Annons

Nästa vecka ska politikerna i programnämnd samhällsbyggnad besluta om att kommunen ska teckna ett så kallat resvervationsavtal av mark i Munkatorp, precis söder om E18/E20. Det är Elektroskandia Sverige AB som vill köpa 140 000 kvadratmeter för 23,8 miljoner kronor.

– Den lokal vi sitter i i dag är till åren kommen, den byggdes 1967, och vi börjar bli otroligt trångbodda. Det behövs också för att kunna fortsätta växa i den takt vi gör i dag. Vi har dessutom fyra andra lokaler till i Örebro och det är svårt att samordna alla verksamhet i dag, säger Peter Landenberg, logistikdirektör i Elektroskandia Sverige AB.

Det är drygt 300 personer Elektroskandia i Örebro som berörs av en flytt.

– Vi räknar med en första inflyttning hösten 2016. Sedan kommer det att fortsätta och vi ska vara färdiga och helt överflyttade i början av 2017, säger Peter Landengren.

I samband med köpet av mark i Munkatorp köper Örebro kommun i sin tur en fastighet intill Elektroskandias lokaler i dag för 15,7 miljoner.

Det är kommunfullmäktige som slutligen beslutar om affären.

Annons