Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever fick fråga Olle

En gubbe som lever på sex. Så presenterade sig sexualupplysaren Olle Waller när han föreläste för eleverna på Sjöängsskolan förra veckan. De fick ställa alla pinsamma frågor som de gått och grubblat på.

Två veckors kärlekstema på Norrgården och Mellangården på Sjöängsskolan avslutades med ett riktigt frosseri i de pinsamma frågorna om sex och samlevnad. Sexualupplysaren Olle Waller, känd från tv-programmet Fråga Olle, besökte skolan och höll ett underhållande och informativt föredrag, som avslutades med ”talk show” där frågelapparna fick svar.

Samhället tredje part

Något som Olle Waller upprepade var att varje gång som två människor har sex med varandra, så är samhället med som tredje part. Den omgivande kulturen med dess normer, värderingar och ideal styr hur vi uppfattar oss själva och partnern. Det är det som gör att den största delen av frågorna, framför allt från killar, som kommer in till Olles frågelåda på webbplatsen kondom.nu, kan sammanfattas under rubriken ”Duger jag?”.

– Det är så många pojkar som är oroliga för att inte få till det, eftersom det finns så mycket förväntningar på att killar ska vara på ett visst sätt, sa Olle Waller.

Balansgång

Tjejernas dilemma berör balansgången mellan att vara för ”på” eller en tråkig torris.

Diana Larsson och My Ong läste sedan upp frågor från lapparna som niondeklassarna i förväg fått skriva ner. Dessa berörde allt från fontänorgasmer till hur man gör slut på bästa sätt. Olle Waller kunde också avliva myten om att män med stora fötter också är stora någon annanstans.

Ylva Johansson och Robin Hilmersson, som lyssnat på föreläsningen, tyckte det var jätteroligt att skolan tagit dit Olle Waller.

Intressant

– Han får fram saker på ett så bra sätt. Han gör det verkligen intressant, sa Ylva Johansson.

– Det märks att han har varit med förut, fortsätter Robin Hilmersson.