Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever fick golf på scemat

Elever i årskurs 3–9 har under ett par veckor spelat golf på Stjernfors GK. Något som inte hade varit möjligt utan Idrottslyftet.

Annons

Förra veckan valde 20 tjejer i årskurs 6–9 att prova på golf under elevens val. Den här veckan har golfbanan invaderats av 30 elever i årskurs 3–5. Ett val ingen av deltagarna ångrar.

– Jag har provat på bild och teknik förut, så det kändes roligt att få prova på golf någon gång. Och det är kul, konstaterar Wilma Nilson.

– Det var svårt i början, men jag har blivit bättre.

Medhåll får hon av Alva Andersson.

Att klubben valt att finnas med som en del av elevens val beror till viss del på att de vill försöka locka nya medlemmar. Fjolårets deltagande resulterade i 21 nya medlemmar. Hur många som väljer att fortsätta i år återstår att se.

– Men jag ska fråga hemma om det går bra, säger Viktor Eriksson.

Golfklubben har fått totalt 44 500 kronor för att genomföra elevens val, 33 000 genom Idrottslyftet, Örebro idrottsförbund, och 11 500 av Svenska golfförbundet och Sparbanksstiftelsen.

Och pengarna har gått åt. Kanske inte så konstigt med tanke på att ett enda träningsset för barn kostar cirka 6 000 kronor.

– Det hade inte varit möjligt att genomföra det här utan dessa pengar. Inte heller utan de lärare och klubbmedlemmar som ställt upp och undervisat under tiden, säger Caroline Elvenäs, golfintendent på Stjernfors GK.

Annons