Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elever och föräldrar möter regissören

En kväll i teaterns tecken blir det på onsdag 7 december när kulturskolan i Hällefors bjuder in elever i årskurs 4 och deras föräldrar. Då kommer regissören Isabelle Moreau från Länsteatern för att berätta om sitt arbete.

Sedan en tid pågår ett samarbetsprojekt mellan Hällefors kulturskola och Länsteatern i Örebro som går under namnet "Teater ala el Sistema". Visionen i projektet, som gått in på sitt tredje år, är ett mångbottnat lärande där eleverna genom konstformen teater bland annat får ytterligare ett redskap till sin språkutveckling.

Den här kvällen kallas "Vänsday" och regissören till pjäsen "Pojken med resväskan" Isabelle Moreau kommer för att berätta om sitt arbete med pjäsen. Eleverna i årsurs 4 har under året läst manus till pjäsen och har nyligen även sett föreställningen på teater Nya China i Örebro.

Under kvällen är tanken att elever med sina föräldrar tillsammans med personal från kulturskolan och Länsteatern umgås och delar upplevelserna kring teater.