Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eleverna klippte bandet när nya skolan invigdes

Det var eleverna själva som fick klippa bandet när Hidinge skola och idrottshall invigdes i går.

Gå i skolan på en lördag? Det verkade inte vara något problem på gårdagens invigning av Hidinge skola och idrottshall. Så fanns det också mycket roligt att göra.

– Det är lite konstigt men kul, sa Edvin Hargreaves, 8 år, som klättrade i rep i idrottshallen. Som en del av invigningen var det olympiska lekar för hela familjen i hallen. Även skolan hade öppet hus, med bland annat uppträdanden från kulturskolan, rundvandring, konstinvigning och utställning med gamla bilder.

Glädje över den stora framtidssatsningen som om- och nybyggnationen av skolan är var stor bland alla invigningstalare.

– Det är fantastiskt roligt. Det här är ett bygge för framtiden och jag är stolt över att arbetet skett i dialog, att vi bestämt hur vi ska ha det tillsammans, sa Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsnämnden.

En av alla besökare var Elin Brodin, 8 år, som ska flytta till Hidinge från Fjugesta.

– Jag ska börja här i tvåan om två veckor. Det är roligt och lite pirrigt, säger hon.

Det första intrycket av nya skolan var gott.

– Det verkar jättebra och föräldrarna Jan och Maria höll med.

Idrottshallens namn avslöjades också i går. Den ska heta Best arena. Det lokala företaget Best entreprenör sponsrar namnet.