Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elgh: "Visar att pengarna inte styr"

Marcus Ericsson förlängning med Sauber är bra – också för den svenska debatten om formel 1-stjärnan. Det menar rådgivaren Eje Elgh.

Annons

Eje Elgh, karlskogingen som både är Marcus Ericssons rådgivare och expertkommentator i Viasats formel 1-sändningar, var mycket nöjd när Ericssons kontraktsförlängning med Sauber presenterades på torsdagen.

Inte bara för att det säkrar en tredje säsong för Kumlasonen i världens tuffaste racingserie – utan också för att det ger svar på tal till belackarna som menar att Ericssons enda tillgång som racerförare är starka sponsorer.

– Förhoppningsvis gör det här lite nytta i debatten där alla pratar om att det bara är pengarna som styr, det här visar att det inte är så, säger Elgh på telefon från Budapest, där Ungerns GP avgörs på söndag, till NA.

Ni har inte köpt in er för ännu ett år?

– Haha, nej. Vi är bara i juli månad, vi har inte ens ett sponsorpaket redo. Det här kontraktet har Marcus fått för sina insatser så här långt under säsongen. Det är jättepositivt att förlängningen kommer så här tidigt, det visar att teamet tror på honom, att han gjort ett bra jobb. Att de bestämmer sig för att behålla honom i ett så här tidigt läge bevisar att de har ett stort förtroende för honom. Det är jättepositivt.

Förde ni diskussioner med andra team?

– Nej, vi har fokuserat på att få till stånd en förlängning, och vi är nöjda med att ha det i hamn.

Kommer Sauberteamet bli mer konkurrenskraftigt nästa år?

– Ja, det är därför vi jobbat för en förlängning. Om jag inte hade trott det hade vi försökt hitta något annat. Vi tror på potentialen i det här teamet, de har anställt lite nytt folk och vi ser vad de jobbar med inför nästa år. Dessutom är det väldigt god och bra stämning i teamet. Det är harmoni, och då jobbar alla på ett bra sätt. Vi tror på det här.

Är det positivt för Marcus att även teamkompisen Felipe Nasr förlängt sitt kontrakt?

– Ja, han och Marcus är väldigt jämna och kompletterar varandra.

Allt positivt så långt, alltså. Men inför helgens GP på Hungaroring tror inte Elgh på några omedelbara framgångar. Sauber har fortfarande inte fått fram några uppdateringar till bilarna, och teamet har bara tagit två poäng (för Nasrs niondeplats i Monaco) sedan Kinas GP den 12 april.

– Om jag ska lyssna på Marcus, hans ingenjörer och det övriga teamet så menar det att det kommer bli en väldigt svår tävling för både Marcus och Felipe.

Läs mer i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!