Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elins änglar har gett en halv miljon till forskning

Elin Nilsson, 31 år, tillverkar och säljer smycken. På så sätt har hon hittills samlat in över en halv miljon kronor till Barncancerfonden.

– Jag kan inte bota någon som är sjuk men man kan bidra till forskningen, säger hon.

Elin började tillverka smyckena, som är i form av änglar, i december 2010. Idén fick hon när en av hennes vänner, vars barn är sjuk i cancer, gav Elin ett sådant smycke. Hon visade det för vänner och bekanta som tyckte det var fint. Men Elin ville inte störa sin vän genom att be henne köpa ännu fler så istället började hon att fundera på att börja göra tillverka egna. Det finns fler runt om i landet som också tillverkar sådana smycken.

– Smyckesänglarna kan användas till armband eller halsband. Jag har även gjort några som är lite större som kan användas till julgranskulor.

Änglarna kostar 60 kronor styck och drygt 50 kronor går till Barncancerfonden. Hittills har Elin samlat in hela 573 000 kronor till organisationen. Hon får hjälp av vänner och bekanta som säljer änglarna och det finns också de som hjälper till att göra dem. Idag säljs änglarna bland annat i receptionen på USÖ och på Elins arbetsplats, ICA Näsbyhallen i Frövik.

Det var Elins föräldrar, Cajsa och Per Karlsson, som nominerade sin dotter till Årets hjälte.

– Jag tycker att tanken att hon överhuvudtaget skulle börja göra änglarna var så bra. Hade hon inte gjort det hade det ju inte blivit av överhuvudtaget.

På frågan hur det känns att bli nominerad till Årets hjälte säger Elin:

– Det känns otroligt roligt. Det är nog bara jag som inte insett hur stort det här har blivit. Alla de som har hjälpt mig med det här ska också ha en eloge.