Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elisabeth Svantesson, M

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Här hittar du riksdagskandidaten Elisabeth Svantessons svar på vad som är partiets och hennes viktigaste frågor samt Mats Lindbergs kommentarer.

Ditt partis viktigaste fråga?

Jobben.

Din viktigaste fråga?

Samma fråga: Jobben. Det är viktigt med arbete för både individen och samhället. Vi vill fortsätta med det arbete vi gjort de senaste åtta åren och vi vill satsa stort på infrastruktur och bostadsbyggande. Jag vill också införa en matchningsanställning för människor som varit arbetssökande länge. De får en trygg anställning hos en matchningsaktör, men utför arbete hos en annan arbetsgivare.

Dina politiska motståndares viktigaste fråga?

Jag tycker de spretar åt olika håll. Det är svårt att veta vad de vill göra tillsammans. Jag har i alla fall räknat att Stefan Löfven nu är uppe i 72 000 nya platser, men inga jobb.

Statsvetaren Mats Lindbergs kommentarer:

”Elisabeth Svantesson svarar på pricken som hon ska. Det är arbetslinjen som gäller! Hon svävar inte på målet. Hon verkar professionell. Hon håller fast vid Moderaternas arbetslinje och fortsätter trumma in att partiet är att lita på när det gäller jobben och är bäst på att fixa jobben.”