Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elitserien ett annat år tack

En grym offensiv är på väg att ta ÖSK:s innebandy-damer till elitserien – redan under första säsongen i division 1.
Ändå tänkte klubben defensivt när den nya målsättningen spikades. Fegt? Möjligen. Klokt? Oerhört.

Annons

Reglerna är enkla. Serieseger ger play off-plats mot segraren i den södra ettan. Olofström eller Göteborg. Vinnaren över två matcher hamnar sedan i en grupp där tre lag gör upp om två elitserieplatser. ÖSK kan spela elitserien redan nästa år. Men efter 9–3 mot Kumla, som var uppe och vände för tre år sedan, undrar jag om inte spelarna blev lite avskräckta.

Kumla blev en slagpåse. Föll ur lika fort som de gick upp och tappade stjärna efter stjärna. Till slut var laget nästan lika tunt som plånboken och klubben tvingades byta inriktning. Från storsatsande till nysatsande med talangutveckling som största fokus.

Tre år efter den mödosamma resan står ÖSK vid samma vägskäl.

Autobahn utan säkerhetsbälte mot elitserien eller söndagspromenad till återvändsgränden för att fundera ett år till?

Klubben visade en sund inställning när årets mål ändrades om till att ta sig vidare från play off 1.

Bra så. Så länge.

Få erfarenhet av knockout-matcher och fundera lite till på om man är redo att springa genom två divisioner på två år. Spontant känns svaret nej. Satsa på att gå upp nästa säsong. Använd hela säongen till att stärka organisationen vid matcherna och scanna markanden på bra förstärkningar på framför allt backsidan och centerpositionen.

Framåt är det redan elitserieklass på många. Framför allt på Sofia Atterfors som är majestätisk i sitt spel. Stark i kroppen och svårrubbad. Fysiskt redo att ta klivet.

Om ÖSK ändå skulle ta sig upp i elitserien redan nu – och göra en intensiv satsning – finns i alla fall en Kumla-spelare som borde jagas. Hovstatjejen Linnea Lund har varit helt lysande sedan hon flyttade upp från backplats.

Stor, urstark och med ruggig räckvidd. Bara 18 år men spelade i Kumla under året i elitserien.

Borde vara en solklar första förstärkning. Oavsett serietillhörighet.