Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elnätet bör förstatligas

Vi läser om vilka motbackar som kommer att drabba vindkraft-el och småskalig vattenkraft, framgent.

Anslutningsavgifterna blir fullständigt orimliga. Naturligtvis vill inte Eon, Vattenfall och Fortum bidra till miljövänlig elproduktion, som direkt konkurrerar med deras egen, olje-, kol-, kärn- och vattenkraft.

Nu sitter dessutom deras ekonomer och jurister och konstruerar svårtydda tariffer, där konkurrens tycks råda på kilowattpriset men nätavgifter sätts i monopol. Rena maffiaverksamheten, mina damer och herrar!

Här kan staten göra en insats genom att helt enkelt förstatliga alla kopparnätverk i hela Sverige. Ska vi komma vidare med miljövänligare elproduktion, får vi inte vara blyga och konflikträdda. Vem tror att ett förstatligande kommer att starta ett inbördeskrig i vårt land? Så pass starka är nog ändå inte Eon och Fortum, långt ifrån. Staten med militär och polis, är betydligt starkare! Vattenfall kan vi räkna som värvade, eftersom staten redan äger bolaget. Sund och samhällsnyttig omstrukturering kan få göra rätt ont. Denna gång till medborgarnas fördel, dessutom.

”Gyttorparn”

Gyttorp

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel