Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Elyas dog i Thailand

Under en semesterresa i Thailand hittades 25-årige Elyas Eyob, från Örebro, död i vattnet utanför semesterön Koh Chang.

De anhöriga lever i stor ovisshet om hur han dog.

NA har tidigare berättat om att kroppen hittades i december och att identifieringen nyligen blev klar.

– Beskedet vi fått är att han hittades död i vattnet. Men vad som hänt vet vi inte. Allt känns mycket tungt och vi väntar nu på att få hem urnan med askan, säger hans farbror Arefaine Samson.

Elyas växte upp hos familjen Samson i Örebro.

Polisrapport

Presstjänst en på Utrikesdepartementet, UD, har kontakt med Thailand angående dödsfallet.

– Det vi närmast väntar på är obduktionsprotokollet och det tror vi kommer inom några dagar. Det finns en polisrapport från när kroppen hittades men den säger inget om dödsorsaken. Information om identifieringen och obduktionen lämnas till lokala polisen i Thailand. Om det blir fortsatt polisutredning om dödsorsaken har vi ingen information om ännu, säger Sara Brandt Hansen på presstjänsten.

Presschef Anders Jörle, hos UD, säger att i polisrapporten från när kroppen hittades finns ingen notering om att brott misstänks.

Elyas Eyob åkte ensam till Thailand i november och var där på semester.

Bosatt i Järfälla

Han hade senaste tiden arbetat inom hemtjänsten i Järfälla, utanför Stockholm, där han också var bosatt.

Anhöriga fick ett telefonsamtal från Thailand 10 december och han skulle ringa på nytt senare under dagen. Men det kom inget samtal.

Elyas hade planerat att återvända till Sverige omkring 12 december.

Sista livstecknet är från 14 december då han checkade in på ett hotell. Han lämnade snart hotellrummet och återkom inte. Hotellpersonalen larmade polisen och senare hittades en död man i vattnet utanför semesterön Koh Chang, inte långt från hotellet.

Bekräftat

På hotellrummet låg svenskens id-handlingar och misstankar väcktes om att det var han som hittats död. Nu har identifieringen bekräftat att det var så.

Identifieringen har dröjt men för några dagar sedan informerades svenska ambassaden i Bangkok om resultatet.

– Vi litar på att UD håller oss informerade. Vi kan inte göra annat än vänta på fortsatta besked, säger Arefaine Samson.