Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM är igång för Kumlaryttaren – laget på silverplats inför den avgörande omgången

Emelie Aldenfalk från Kumla ridklubb ingår i det svenska laget när EM för youngriders avgörs. Efter att hälften av lagryttarna har ridit är Sverige på silverplats.

Den här veckan rids EM i dressyr för unga ryttare i Holland. Emelie Aldenfalk och hennes häst Winton ingår i laget som inledde sina tävlingar under onsdagen. Hälften av lagryttarna red under onsdagen och den andra hälften rider under torsdagen då lagtävlingen avslutas.

Läs också: Mästerskapsmedalj till dressyrryttaren Emelie Aldenfalk

Emelie Aldenfalk och Winton startade som andra ekipage i det svenska laget. De fem domarna gav Kumlaekipaget 70,027 procent för ritten. Ett resultat som tog upp det svenska laget till en silverplats och Emelie Aldenfalk till en individuell tredje placering när halva startfältet har ridit.

Tysklandz lag är i ledning efter efter den första tävlingsdagen och hemmanationen Holland ligger på bronsplats.

På torsdagen avslutas lagtävlingen och därefter fortsätter den individuella tävlingen.

Läs mer: Här finns alla resultat från mästerskapet

FAKTA/ Sveriges youngriderlag på dressyr-EM

Sveriges lag består av följande ekipage; Cecilia Bergåkra /Primavera, Emelie Aldenfalk /Winton, Sofie Andersson/CSI och Ludvig Wilken/Capo Knight.

Läs också: Kumlaryttaren om finalen på de nordiska mästerskapen: "Jag ska göra allt för att ta medalj"

Har du reportagetips? Kontakta redaktionen på [email protected]