Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-trean tappade SM-guldet sista timmen

Martin Regborn ledde långdistans-SM i orientering vid första mellantiden. Men i mål fick örebroaren, som är regerande EM-bronsmedaljör på distansen, nöja sig med en fjärdeplats.

Martin Regborn, 24, med två SM-silver i orientering (och ett i inomhusrodd!) på meritlistan såg ut att vara på väg mot sitt första SM-tecken vid första mellantiden i söndagens långdistans-SM i skogarna norr om Sölvesborg.

Ledningen var förvisso bara fyra sekunder till OK Linnés Rassmus Andersson, men Regborn hade i varje fall ett försprång efter 33 av drygt 90 minuters orientering. Men till andra mellantiden hade Örebrolöparen tappat till fjärde plats, en placering han sedan höll ända in i mål, där han var distanserad med 2.43 av segrande Andersson och 68 sekunder från Fredrik Bakkman på sista pallplatsen.

Tisarens ex-landslagsman Daniel Attås blev 18:e, 11.35 bakom Andersson.

Tisarens EM-silvermedaljör Lilian Forsgrenn öppnade urstarkt och var fyra, bara 31 sekunder från en pallplats, vid mellantiden efter halva distansen, men tappade till nionde plats i mål och var distanserad bland annat av klubbkompisen Josefin Tjernlund, som blev sjua. Världsstjärnan Tove Alexandersson, Stora Tuna, tog ännu ett SM-guld, 6.43 före tvåan Emma Johansson, Domnarevet. Tjernlund var 13.13 bakom Alexanderson, Forsgren 14.12 efter. Även Josefins syster Ellinor Tjernlund blev topp 20, 18:e, 21.58 bakom.

Tisarens Filip Jacobsson, som kommer från Degerfors, blev femma i äldsta juniorklassen på herrsidan och klubbkompisen Andrea Svensson blev sexa i samma klass på damsidan.