Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EM-vinnare och VM-tvåa till SM-veckan

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

SM-veckan i Örebro kan bli något extra. I helgen visade två av deltagarna grym klass och fixade internationella medaljer.

Det är mindre än två månader kvar till SM-veckan i Örebro, och förutom de svenska stjärnorna i längdskidåkningen kommer ytterligare ett stort antal stjärnnamn att visa upp sig i stan.

Bland dem två som gjort rejäla avtryck i helgen: Lag Edin, med Niklas Edin, Oskar Eriksson, Kristian Lindström, Christoffer Sundgren och reserven Henrik Leek, tog hem curling-EM som första lag på 14 år att gå obesegrat genom ett helt Europamästerskap.

Och på söndagen tog den 15-faldige världsmästaren Torbjörn Blomdahl silver vid carambole-VM i Sydkorea, efter finalförlust mot hemmaspelaren Choi Sung-Won.

Under SM-veckan är det klart att lag Edin kommer att göra upp om SM-titeln på Trängen medan Blomdahl, som är regerande svensk mästare, förmodligen kommer att dyka upp för att försvara sin mästartitel i en turnering som kommer att avgöras i Vågens galleria.