Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emilia Fahlin förlänger med proffsstallet: "Hon har börjat tro på sig själv som en vinnare"

Örebrocyklisternas världsstjärna Emilia Fahlin har gjort klart om sin närmaste framtid.
Fahlin förlänger kontraktet med proffsstallet Wiggle High5 Pro Cycling.
– Hon har börjat tro på sig själv som en vinnare igen, säger stallchefen Rochelle Gilmore i ett pressmeddelande.

28-åringen från Örebro är på väg att etablera sig som en ledande cyklist i proffsvärlden, efter ett antal år där hon dragit tunga lass som hjälpryttare åt stallens stjärnor.

– Det är så roligt att se Emilia jobba sig uppp mot sin bästa potential. Hos oss har hon börjat tro på sig själv och sina möjligheter att vara en vinnare på den här nivån. Hon håller på att utvecklas till en team-ledare, och är fortfarande väldigt värdefull som hjälpryttare och mentor åt de yngre cyklisterna, säger Gilmore.

– Jag tror på hennes möjligheter, möjligen lite mer än Emilia gör själv, och hoppas få se henne nå några riktigt stora mål 2018.

Fahlin körde för Wiggle Honga 2014 och 2015, men gjorde en avstickare till Alé-Cipollini 2016. I år har hon återtagit en plats hos Wiggle Honda, och haft fina framgångar.

– Jag är jättegladatt en förlängning med teamet är klar för ett år till. Det är fantastiskt att känna att lagledningen tror på mig och värdesätter det jobb jag gjort, och att de ser att det finns potential för fortsatt utveckling, säger Emilia själv i pressmeddelandet.

– Kontinuitet är viktig, det ger stabilitet, och det är också bra att få fortsätta tävla med utrustning jag är van vid. Jag är väldigt spänd på att se vad vi kan uppnå tillsammans som ett lag nästa år, vilka minnen vi kan skapa.

Emilia hade i år en säsong som var både upp och ned. Hon var sjuk och tvingades avstå SM och Giro dÍtalia, men kom tillbaka starkt under hösten och gjorde sitt vbästa VM hittills med en niondeplats i Norge.

– Jag känner att jag är tillbaka på rätt väg, hade en bra andra halva av säsongen. Ett bra VM som avslutning har gett mig motivation och självförtroende inför nästa år, säger Emilia.