Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emra bröt kontraktet – klubblös

Emra Tahirovic lämnar FC Wil. I veckan kom anfallaren från Örebro överens med den schweiziska andraligesklubben om att bryta kontraktet.

Det är lokaltidningen Thurgauer Zeitung som rapporterar att örebroaren och förre ÖSK-stjärnan Emra Tahirovic kommit överens med FC Wil om att lämna klubben. Enligt tidningen ska det vara ett ömsesidigt beslut.

Tahirovic, som tog en timeout i sitt fotbollsspelande efter att han lämnade FC Zürich 2011, imponerade under ett långt provspel i Wil förra våren (läs mer här, här, här och här) och skrev kontrakt i somras (läs mer här). Under hösten var Tahirovic hela tiden på gränsen till startelvan. Gjorde tre mål (läs mer här, här och här) på fem matcher från start och elva inhopp under de 18 första omgångarna av den schweiziska andraligan, men hamnade sedan i tränaren Axel Thomas frysbox.

Efter juluppehållet har det inte blivit någon speltid alls. I skarven februari-mars fick han sitta på bänken i tre matcher, utan att hoppa in, och senaste fyra matcherna har han inte ens varit uttagen i matchtruppen. Och nu får han alltså lämna klubben.

Vad som nu händer med Tahirovics fotbollskarriär är oklart. Han är nu klubblös och transferfönstret är stängda fram till i sommar.

Den 26-åriga Sturehovsprodukten spelade för ÖSK i superettan 2005 och var utlånad till klubben från Zürich 2009.