Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emra fortsätter måla i Schweiz

Två nya testmatcher – tre nya mål. Förre ÖSK-talangen Emra Tahirovic fortsätter näta för FC Wil.

I vintras berättade NA (läs artiklarna här och här ) om den förre ÖSK-talangen Emra Tahirovics närmast sensationsartade återkomst på fotbollsplanen efter ett och ett halvt års tystnad. Den förre anfallaren med meriter från bland annat franska Lille och schweiziska FC Zürich dök upp i flera provspel för schweiziska FC Wil, hemmahörandes i andradivisionen, och blev dessutom målskytt några gånger.

Men transferfönstret stängde utan att någon övergång genomfördes. Det ska dock ha berott på att FC Wil redan hade kvoten för antalet utländska spelare fylld, och klubben var fortsatt intresserade av Emra Tahirovic, som numera är 25 år, inför sommaren.

Och den 28 maj kunde NA rapportera om att Tahirovic var tillbaka hos FC Wil för nya provspel. Två mål blev det då.

Nu har Tahirovic varit i farten igen, och han visar att han fortsatt inte har några problem med att hitta nätet. I söndags slog han till med två mål i testmatchen mot förstadivisionslaget FC Luzern, som Wil förlorade med 4–3. Och på torsdagen gjorde Emra Tahirovic ett mål mot FC St Gallens U21-lag.

Återstår att se om Emra får ikläda sig FC Wils svartvitrandiga tröja till hösten. Wil blev förra säsongen fyra i andradivisionen.