Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emra målskytt för schweizisk klubb

Titta här! Efter några års tystnad dyker förre ÖSK-talangen Emra Tahirovic upp i en rubrik igen. Han provspelade för schweiziska andradivisionslaget FC Wil och blev målskytt.

Emra Tahirovic, numera 25 år, har haft en brokig karriär. Vi tar en längre summering, för att fräscha upp minnet. 

Sturehovsprodukten gick till ÖSK som 14-åring, och flyttades inför säsongen 2005 upp till A-truppen. Han gjorde debut hemma mot Boden i superettan med ett inhopp, och den säsongen gjorde han totalt 21 matcher och fyra mål. Emra valde dock att inte förlänga med ÖSK, och efter provspel med bland annat tyska storklubben Werder Bremen skrev Tahirovic på för allsvenska Halmstad. Där stannade Emra i en och en halv säsong innan han sommaren 2007 värvades av franska storklubben Lille för ungefär 16 miljoner svenska kronor. Där blev det endast två matcher, varav en i anfallet tillsammans med hollänske stjärnan Patrick Kluivert.

2008 lånades Tahirovic ut till schweiziska FC Zürich, som han också blev köpt av och skrev på för flera år. Men nu började en jobbig period i hans karriär. Emra hade svårt att ta plats även där och våren 2009 blev han utlånad till ÖSK. På elva matcher blev det tre allsvenska mål.

Men tillbaka i Zürich blev det på nytt ont om speltid. Han var nära en övergång till portugisiska Vitória FC, men det gick om intet. I januari 2010 blev han utlånad ett halvår till holländska andradivisionslaget MVV Maastricht. Där blev det ingen ro. Klubben led av ekonomiska problem och bytte tränare två gånger på kort tid.

Hösten 2010 lånades han under en säsong till spanska Deportivo Castellón, i tredjedivisionen. Men även där var det ekonomiska problem. Enligt spanska tidningsuppgifter fick inte Emra någon lön på åtta månader.

Sommaren 2011 meddelade Zürich att man bröt kontraktet med Tahirovic. Och sedan dess har det varit väldigt tyst om Emra.

Men så, i januari 2013 dyker han upp igen. I ett provspel med schweiziska andradivisionslaget FC Wil på fredagen hoppade Emra Tahirovic in med en kvart kvar. Och han fastställde slutresultatet 4–2 mot Racing Club Portuense, i en träningsmatch som spelades i spanska Cádiz.