Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emras nya lag: ÖSK Ungdom

Emra Tahirovic har varit fast i en mardröm i snart två år.
Nu är han hemma i Örebro för att hitta sig själv igen – och träna med ÖSK Ungdom.
– Jag hoppas det blir en nytändning, säger han till NA.

Schism med tränaren i Zürich, petad till juniorlaget – och satt på extraträning för att hitta matchform.

Vidare på lån till ÖSK där han aldrig tog chansen och blev fast på bänken som back up-lösning till Kim Olsen. Missad plats i truppen till U21-EM på hemmaplan.

Tillbaka till frosten i Zürich och till slut på lån till holländska MVV i andraligan. Väl där bytte laget tränare tre gånger på ett halvår och Tahirovic lyckades inte bli någons favorit.

Nu är han hemma i Örebro igen. För att ha lite semester, men också för att börja om just där allt började så bra en gång i tiden.

– När jag kom till Holland var det bara en utlåning över sex månader för att få spela igen. Det gick bra till en början men efter bara en vecka sparkades tränaren som ville ha mig. Efter ett halvår hade klubben bytt tränare två gånger till och det var kaos även med ekonomin. I slutet valde klubben att enbart spela med spelare som skulle vara kvar efter sommaren. I sommaren byter FC Zürich tränare och då åker jag tillbaka för att satsa där igen. Nu hoppas jag få träna med ÖSK Ungdom.

– Jag är fortfarande bara 22 år och kan utvecklas ännu mer. Jag har levt hela mitt liv med fotbollen och vet vad det innebär. Som anfallare handlar det extremt mycket om att få spela och ha självförtroende. Har man det tänker man inte ens på när man gör mål. Går det däremot dåligt, då är du liksom borta. Men i bland kan det vara bra det också – då får du chansen att fokusera på det som varit fel och göra det bättre fram över i stället.

Läs hela intervjun i måndagens NA, papperstidningen!

Emras tuffa tid

Maj 2010: Tahirovic återvänder hem till Örebro för semester och träna ÖSK Ungdom i väntan på att åka tillbaka och fullborda sitt kontrakt med FC Zürich.

Januari 2010: Tahirovic lånas ut ett halvår till holländska andradivisionslaget MVV Maastricht. Efter en bra start från Sturehov-produkten sparkas tränaren Fuat Capa efter bara en vecka och Tahirovic petas. Klubben lider av ekonomisk kris och byter tränare två gånger till på kort tid. Emra står utanför laget.

Januari 2010: Trots att Tahirovic har kontrakt med FC Zürich väljer klubben att släppa honom till Turkiet på den så kallade säljskapsresan för kontraktslösa spelare som letar nya klubbar.

Juli 2009: Emra återvänder till FC Zürich där han sätts utanför A-truppen och till och med försvinner från trupppresentationen på lagets hemsida. Han får extraträning för att hitta formen.

Februari 2009: Tahirovic återvänder på ett halvårslån till ÖSK för att försöka slå sig in i truppen till U21-EM. Han blir back up till Kim Olsen men lyckas inte ta en ordinarie plats. Tahirovic får ingen plats i svenska U21-truppen och missar succémästerskapet.