Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Emras oväntade återkomst

Här är nästa oväntade vändning i fotbollslivet för anfallaren Emra Tahirovic.

Ni kommer väl ihåg Emra Tahirovic? Anfallaren med den brokiga karriären är nu tillbaka på fotbollsplanen. Men inte som spelare. I stället har han nyligen genomgått första steget i förbundets tränarkurs för före detta elitspelare.

– Det stämmer att Emra var där och vi snackade lite grann. Han är tillbaka i Örebro nu och allt verkade bra med honom, säger före detta ÖSK-kaptenen Magnus Wikström som var på samma tredagarskurs i Växjö.

Såg du Emra som ett tränarämne när ni spelade tillsammans i ÖSK?

– Ja, vaför inte? Han har en bra spelförståelse och fotbollskunskap. Sedan har han massor av erfarenhet att dela med sig av från sin karriär, säger Wikström.

Örebroaren Emra Tahirovic fostrades i Sturehov, gick till ÖSK som 14-åring och slog sig snart in i A-truppen inför säsongen 2005. Efter att kontraktet med ÖSK gått ut gick han till Halmstad där han gjorde allsvensk succé säsongen 2007. Franska Lille såg honom som den perfekta anfallspartnern till Patrik Kluivert och plockade fram stora plånboken för att värva honom efer halva säsongen.

Men så mycket speltid blev det inte i Lille och 2008 lånades Emra ut till FC Zürich som sedan köpte loss honom från kontraktet. Inte heller i Zürich blev det någon succé och efter ett korttidslån tillbaka till ÖSK våren 2009 fortsatte karriären i spanska tredjedivisionen för Deportivo Castellón. 2013 skrev på för FC Wil i schweiziska andraligan. Det kontraktet avbörts i april i år och Emra har varit klubblös sedan dess.

NA har sökt Emra Tahirovic.