Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En av de duktigaste ska utvisas – var finns vår medmänsklighet?

Jag jobbar på en av våra kommuner i länet och blir både bestört och uppriktigt ledsen när en av våra duktigaste timvikarier ska utvisas. En grabb som kom med vågen av ensamkommande afghaner 2015.

Han har verkligen kämpat på med språket och fick för några år sedan chansen att arbeta som timvikarie hos oss.

Maken till arbetsam person har jag nog aldrig träffat på. Han jobbar jämt, tackar aldrig nej till jobb och är omtyckt av både våra äldre och kollegor.

Maken till arbetsam person har jag nog aldrig träffat på. Han jobbar jämt, tackar aldrig nej till jobb och är omtyckt av både våra äldre och kollegor.

Alla är inte menade till att plugga, men han har inte legat Sverige till last över huvud taget sedan han började jobba hos oss.

Nu ska han utvisas för att han inte kan uppvisa att han har fast tjänst med en minimilön på 13 000 (han tjänar mer än dubbelt i dag). Det gör mig så frustrerad att vi inte kan se dessa personer som verkligen vill göra rätt för sig och som bidrar till vårt samhälle.

I gengäld har jag i närområdet personer som flyttat hit från EU-länder och som inte jobbar och dessutom behöver hjälp från kommunen för att klara sin vardag. När han nu utvisas så kommer han till ett land han lämnade som 14-åring och där han inte har någon släkt kvar.

Var finns vår medmänsklighet undrar jag?

”Frustrerad”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel