Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En av Örebros lyxigaste takvåningar till salu: "Finns absolut en marknad"

 
Mest klickat på Hemnet i Örebro län
Visa alla artiklar

Knappt sju miljoner kronor är utgångspriset för vindsvåningen på Öster som just nu ligger ute till försäljning.

Lägenheten är på hela 170 kvadrat, med två sovrum och öppen planlösning – men framför allt en stor takterass.

Prylspaning: Fem retroprylar du faktiskt kan använda

– Den har en unikhet, den finns ingen annan lägenhet som den här, säger Henrik Mörck, fastighetsmäklare hos Länsförsäkringar.

Lägenheten ligger på Kasten Ottergatan, i ett hus på byggt 1932, och var råvind fram till 2004. Den tidigare fastighetsägaren inredde takvåningen för privat bruk, och det har inte snålats på materialvalen. Dessutom har lägenheten ett eget ventilationssystem för att undvika att det blir för varmt under takåsarna, plus ett eget hobbyrum i källaren.

Men sju miljoner kronor måste väl innebära att det handlar om en av Örebros dyraste lägenheter?

– Det har sålts lägenheter i det här prissegmentet tidigare. Bland annat såldes en på Nygatan förra året, jag tror till och med att den gick för någon krona mer, säger Henrik Mörck.

Finns det en marknad i Örebro?

– Marknaden finns absolut. Målgruppen är ju någon som inte vill bo i villa, kanske för att de har sommarhus eller reser mycket. Vi har redan bokat in åtta enskilda visningar.

Henrik Mörck konstaterar också att det är ont om stora, centrala lägenheter i Örebro.

– Bryter man ner kvadratpriset så är det inte så högt. Att sälja en 3:a eller 4:a på 80-90 kvadrat för 3,5 miljoner är ju inte orimlig. Den här är dubbelt så stor och det är också en väldigt bra lägenhet.

Läs också:

► Alla örebroare vill helst bo på Öster – eller? Se var de 15 dyraste bostadsrätterna sålts