Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En bra dag på jobbet"

Näst intill succé. Så kan man sammanfatta Marcus Ericssons testkörning för F2-stallet Barwa Addax team på lördagen i Abu Dhabi.
– Jag var femma på morgonpasset och sexa på eftermiddagen. En bra dag på jobbet, säger Marcus.

Det är i helgen sanningens ögonblick för racerföraren från Kumla. På lördagen Barwa Addaz team,på söndagen iSport International – båda toppstall i formel 2 den gångna säsongen.

Marcus Ericsson körde på lördagen samma bil som Sergio Perez kom totaltvåa med i årets serie. Den placeringen gav Perez F1-kontrakt med Sauber nästa säsong.

"Besvikna"– Trots att det gick bra var stallet och jag lite besvikna. Det var ju lite häftigt att få köra Perez bil, och kände själv att det fanns kapacitet för att ta tredjeplatsen i andra testet när nya däck kom på. Men tyvärr blev det för mycket trafik på banan och jag fick inte till det. Men stallet hade full förståelse för detta.

– Även Kenny Bräck (Marcus mentor) kom fram efteråt och tyckte att jag gjort ett bra test. Och visst var det ett jättesteg framåt, fortsätter Marcus.

I den andra Barwa Addaz-bilen satt britten Jolyon Palmer, men honom hade Marcus på rätt sida hela tiden.

– Ja, han var runt halvsekunden bakom mig, konstaterar Marcus.

Allra snabbast i testet var schweizaren Fabio Leimer för Rapax-teamet.

– För dagen för snabb för mig, erkänner Marcus.

Super Nova racing, teamet som Marcus kört för i år samt testade för i början på veckan, hade på lördagen amerikanen Jake Rosenzweig och britten Oliver Turvey i sina bilar.

Turvey lyckades bäst, var åtta i andra testet. Fast det var en placering som ljuger.

Genade i chikan

– Turvey genade rejält i en chikan. För mig var det ju bra att ingen åkte fort i det teamet, det understryker ju bara att det inte är någon fart i bilen. Värre om någon kört snabbt, då hade jag väl själv undrat om det är jag som inte har någon fart i kroppen med tanke på den gångna säsongen, säger Marcus, som ändock lyckades vinna en deltävling.

I dagens testkörning för iSport International får Marcus Ericsson sällskap av stallkamraten i årets Super Nova-team, tjecken Josef Kral.

– Det ska bli djäkligt kul. Kral körde rätt så bra här i dag. Han var tvåa i första testet för Arden-teamet, lite längre ner i det andra, berättar Marcus.