Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En centimeter från att vinna cykelvasan: ”Synd”

Matthias Wengelin fick till en fullträff i cykelvasan. Men missade förstaplatsen – med en ynka centimeter.– Lite synd, men ett silver smäller också högt, säger han.

Den klassiska cykelvasan avgjordes på lördagen. Matthias Wengelin, 28, fick bra snurr på hjulen. Almbycyklisten skaffade sig tidigt en bra position.

– Det kändes bra. Jag lyckades hålla mig långt framme hela tiden, och efter Oxbergsbacken var vi fem–sex åkare kvar som gjorde upp om segern, säger han.

Wengelin såg ut att kunna gå mot en efterlängtad förstaplats. Dramatiken och spänningen var stor. Men i de sista skälvande sekunderna passerades han av Lucas Eriksson, Serneke Allebike, och rullade i mål i Mora som tvåa.

– På upploppet var det tätt. Ett tag trodde jag att jag hade det, men Lucas kom i en väldigt hög fart och tog sig förbi mig. Jag var en–två centimeter bakom honom. Det var riktigt nära.

Hur ser du på att ta ett silver?

– Visst, det var lite synd att jag inte fixade att vinna loppet, men ett silver smäller också högt. Förra året kom jag ju trea. Det här var en klar förbättring från 2015, och det känns förstås väldigt bra. Cykelvasan är en väldigt rolig tävling, lätt den som får mest uppmärksamhet i Sverige och är störst sett till storlek, och att ta en pallplats måste jag vara nöjd med.

Wengelin, som nyligen tog SM-guld i OS-disciplinen cross-country, noterade 2.40,04 som sluttid. Samma facit blev det för ovan nämnde Eriksson samt för tredjeplacerade Alexander Wetterhall, körandes för Team Tre Berg.

– Nu ska jag ta igen mig någon dag, och sedan börjar förberedelserna för de sista tävlingarna i långloppscupen. Jag har en chans att ta hem totaltävlingen, och det är så klart något jag skulle vilja göra, säger Matthias Wengelin.