Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En debatt på sandlådenivå

Som att lyssna på sandlådans barnsliga nivå. Beskyllningar och motbeskyllningar. Men ibland säger de emot sig själva. Som när socialminister Hägglund säger att Sverige är ett föredöme i den ekonomiska krisen. Ingen kris så stor som 30-talet. Vi i Sverige ”har tack vare vår politik” klarat ekonomin bättre än de flesta.

Vi har ju svenska kronan! Hur kan man då vilja övergå till euron? När det nu gått så himla bra med svenska kronkursen? Man hänvisar ofta till statistik. Jo, men om ena foten är i frysen och den andra i ugnen, då får man ett bra medelvärde!

Man säger att sjukskrivna minskat i massor. Jo, man har fört över dem till arbetsförmedlingen, så summan av det så kallade ”utanförskapet” är detsamma. Snart kommer alla löften till pensionärer, för de är förlorare – såvida de inte är förmögna i dyra egna hus?

Men nu börjar våra folkvalda att slåss om våra röster. De redan rika har fått mest säger de röd-gröna. Jo, men politikerna själva då? Jo, de har avtal som inga ”vanliga” människor har. Ledigheter (tre månader sommarledigt), pensionsförmåner, arbetsplikt (närvaro i riksdagen). Man kan till och med driva egna företag, utan att få löneavdrag i riksdagen. Vilka kan få ha det så?

Förr fanns de fyra stånden: Adel, präster, borgare och bönder. I dag: Rika, riksdagsmän, direktörer och resten.

Tänk först – rösta sedan.

Glanshammar

Blankrösten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel