Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En drunknad i kalkbrott

En 19-årig elev från Kvinnerstaskolan drunknade i natt. Han hade försvunnit från en fest i närheten och skulle enligt uppgift bada i det vattenfyllda kalkbrottet.

I dag är stämningen på skolan tyst och stillsam, och eleverna har de lektioner de känner att de orkar med.

De elever som bor på skolan underrättades om olyckan vid frukosten i morse klockan sju, övriga elever informerades på dagens första lektion.

Klassen där 19-åringen gick har ingen undervisning alls i dag, utan samtal med lärare. En kurator har kallats in och en präst kommer senare under dagen. Övriga lektioner flyter på som elever känner och orkar med.

Elever som NA har pratat med säger att det är väldigt tyst på Kvinnerstaskolan i dag, en helt annan stämning än det brukar vara.

Olyckan skedde strax efter klockan två under natten mot tisdagen. Då kom larm om att en person försvunnit från en fest i närheten av kalkbrottet.

– Han skulle enligt uppgift bada i kalkbrottet. Efter det hörde hans kamrater hur det plaskade till men kunde inte se honom i det mörka vattnet, säger Mats Nylén, pressansvarig vid Örebropolisen.

Polis och brandkår åkte ut och började söka. På olycksplatsen hittade polisen spår som visar hur 19-åringen fallit ner över klipporna och även över ett träd. Det finns inget som tyder på brott enligt polisen.

Strax före klockan fem hittades den livlösa 19-åringen av Räddningstjänstens dykare.

- Vi har inga egna dykare, utan får skicka efter ett team från Västerås. De hittade honom ganska snabbt, men det var inget att göra, säger inre befäl Christer Sundqvist på Nerikes brandkår.

Det är branta klippor vid platsen där mannen föll ner i vattnet.

- Och det är djupt vatten, cirka 20 meter, säger Christer Sundqvist.

Den omkomne är en 19-åring från Ljusnarsberg. Hans anhöriga är underrättade, uppger polisens vakthavande befäl Thomas Ginghagen.

Polisen misstänker inget brott i samband med olyckan.