Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En dryg procent till Örebropartiet

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Örebropartiet fick drygt 1000 röster och 1,1 procent i kommunvalet. Alla förtidsröster är inte räknade, men partiets Markus Allard räknar inte med några mirakel. Han hade hoppats på ett högre stöd, men säger att det varit svårt att bygga upp ett parti från ingenting på några få månader.

- Det är svårt att göra det utan ekonomiska resurser, och med unga som inte heller har ekonomiska resurser, säger Markus Allard (ÖP).

Samtidigt tycker han att valarbetet har stärkt uppfattningen om att det behövs en samhällsförändring i Sverige.

Hur ser framtiden ut?

- Vi ska göra en utvärdering och gå igenom ordentligt steg för steg. Vi ska samla oss och ha mer fokus på internt arbete. Om vi hade fått partistöd hade vi arbetet med att hjälpa unga och hemlösa, nu blir det svårt.

I går sa många partier att de ändå var nöjda med sitt valarbete, att de gjort allt de kunnat. Är ni nöjda med er valrörelse?

- Nej, jag tycker inte att något parti gjort sig förtjänt av att säga att de gjort en bra valrörelse, förutom fascister och rasister.