Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En ensidig bild av Israel

Nu får vi veta att Sverige är för en delning av Israel. Det har aldrig funnits en debatt om hur vi ställer oss i frågan. Den svenska linjen är inte representativ.

Vad då fredsavtal? Var kommer uttrycket ifrån att israeliska bosättningar är olagliga i Israel?

Visste ni att palestinierna från 1994 som våra samer ville ha ett eget palestinskt ting och råda över en del av budgeten när det gäller sjukvård och skola med mera?

Visste ni att de pengar som vi och den israeliska regeringen hjälpte palestinierna med användes för att rusta till krig?

Visste ni att Arafat hade mer än 40 miljoner på sina konton som vilken korrupt afrikansk ledare som helst?

Visste ni att Hamas är ett terrornätverk, som vi tror är en befrielserörelse, befrielse från vad?

Israel är en port till de arabiska nationerna och Asien. Men för de omkringliggande regeringarna, som inte respekterar de mänskliga rättigheterna, är naturligtvis Israels närvaro ett hot. Det intressanta i debatten är att man får bara höra en sida av saken.

Nu ska det diskuteras en färdig plan för fred där det bland annat står att Israel ska stödja och hjälpa en eventuell palestinsk stat, men inget om vad en eventuell palestinsk stat ska göra eller se ut.

Många av felen har kommit för att Israel tillåtit en palestinsk regering inom landet Israel. I stället för att bygga broar, för att integrera de olika folken och hitta det som förenar i respekt för de olika kulturerna och religionerna, har man byggt murar för att skydda sig mot terrorism.

Det som många av oss vill är att Israel är en stat och att Jerusalem är Israels huvudstad.

Israel är det land i denna delen av världen som är mest demokratiskt, som försöker följa de mänskliga rättigheterna och det är mer än vad vi kan säga om många andra länder.

Örebro

”Lejonet”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel