Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En försmak av Vinterspår

– Kulturarrangemang och kulturupplevelser är som balsam för våra sinnen. Kultur är också kreativitet och företagsamhet.
Så beskrev invigningstalaren Anders Larsson det kulturliv som de närmaste veckorna manifesteras i tredje upplagan av ”Vinterspår”.

På söndagen var det invigning på Lindesbergs museum av utställningen ”Försmak av Vinterspår”. I de tre utställningsrummen visas något av allt det som under helgen 6-7 februari kan ses på de närmare 40-talet olika utställningslokalerna runt om i Lindesbergs och Nora kommuner.

Anders Larsson knöt också an till bredden och vidden i satsningen:

– Hela kommunen bidrar till det kulturella utbudet och med ett underifrånperspektiv ges arrangemanget en alldeles särskild kraft och engagemang.

Av det som förhandsvisas på museet bekräftas bredden i utbudet. Textil, måleri, smide och udda uttrycksformer varvas med varandra till en spännande blandning av lätthet och allvar. Hantverk, konsthantverk och konst är väl inte alltid så lätta att hålla isär, men tillsammans bildar de något för alla.

Invigningen lockade fullt hus och förutom Anders Larssons prisande av kommunens rika kulturliv, fick besökarna lyssna till Curt och Jeanette Lindmark som spelade fiol och nyckelharpa.