Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En gummianka som lånas ut till Östernärke är en ynklig satsning

Jag har noterat att programnämnd samhällsbyggnad är mycket stolt över vad man åstadkommit i Örebro vad gäller mötesplatser som ska stimulera rörelse, lek och möten mellan människor. Med all rätt. Som exempel kan nämnas Vivallakullen, Varbergaskogen med sagostigen, utegym och flera lekparker, skejtpark, pumptrackbana för bmx-cyklister vid Sveaparken, utegym i Haga Centrum, hundlekplats vid Saxons park i Brickebacken, samt Tegelbruket i Markbacken. Tilläggas kan även baden i Vivalla, Varberga, Haga och Brickebacken som komplement till Eyrabadet och Gustavsvik.

Min fråga till Ullis Sandberg och kompani i programnämnd samhällsbyggnad är: Vad har ni planerat till de boende i Östernärke? När får Kilsmo en sagostig, Mellösa en skejtpark, Hampetorp ett utegym, Odensbacken en simhall och Brevens bruk någonting över huvud taget?

Vi som bor och befolkar dessa trakter är även skattebetalare, vi har barn och ungdomar som behöver en meningsfull fritid. Odensbacken fick låna en gammal gummianka av den enkla anledningen att dess plats vid Järntorget behövdes för årets upplaga av Open Art.

Säg inte alla dessa aktiviteter i Örebro även är öppna för Östernärkesborna. Glöm inte att det är precis lika långt för Vivallabor och Varbergabor och övriga örebroare att ta länsbussen till Östernärke, som för östernärkesborna att ta denna resa i omvänd riktning! Glöm inte heller att som man sår får man också skörda! Så gnäll inte när ungdomarna i Östernärke far runt i sina a-traktorer! Själv gör, själv har!

”Låt Östernärke leva”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel