Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En helg i filmens tecken

I helgen är det filmfestival i Bergsgården i Närkesberg. Festivalen tioårsjubilerar med landsbygdstema och galapremiär av den egenproducerade filmen ”Statsministern”.

NA har tidigare berättat om mockumentären ”Statsministern”, som har premiär på lördag kväll. Men filmfestivalen inleds redan på fredagskvällen kl 18.15 med barnfilmen ”Den otroliga vandringen”.

På lördagen visas klockan 17 den franska filmen ”Potiche – En fransk troféfru” med Catherine Deneuve och Gérard Depardieu i huvudrollerna.

Världspremiär

Klockan 19 är det redan i princip utsålt, för då väntar världspremiären av filmbolaget Närkesbergsfilms första produktion ”Statsministern”.

Senare på lördagskvällen, klockan 21.15, fortsätter landsbygdstemat med kortfilmen ”En bondes längtan”, som handlar om en bonde som är transvestit.

På söndagen kl 15 visas ”Kokvinnor”, en film om två egensinniga systrar som lever på att mjölka kor. Klockan 17 på söndagen visas ”Statsministern” igen.