Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En hyllning till Sveriges lärare

Annons

Allra käraste lärare.

Det finns ingen som du. Tänk, var hade vi alla varit, om det inte vore för en lärare? Utan någon som lärt oss skriva, tala inför folkmassor eller att jorden är rund?

Allra käraste lärare.

Du vet väl om att du är värdefull? Fastän du sitter försjunken i rättandet av nationella prov, blir nedringd av vårdnadshavare och inte får utöva din profession ordentligt?

Om inte – vill jag påminna dig nu.

Allra käraste lärare.

Tack för att just du valt att dedicera ditt arbetsliv åt att dela kunskap, förmedla och skapa en grund för Sveriges framtid. Utan personer som du, som vill lära ut, hade samhället stannat.

Allra käraste lärare.

Ditt yrke är det finaste jag vet. Men också det värsta jag kan tänka mig. Jag tror inte ord räcker till för att beskriva frustrationen jag hört från lärare som behövt tillbringa mer tid vid ett datorbord med blicken fäst vid skärmen – än framme i klassrummet och faktiskt fått lära ut.

Allra käraste lärare. Du borde få göra det du är bra på, det du är utbildad till att göra. Du borde få lära ut.

Allra käraste lärare.

Utan er hade samhället inte fungerat, vi behöver någon att lära av. Någon som kan ge oss en grund, inte bara i fostran utan likväl i ambition. Någon som kan ge oss kunskapen och medlen eleven behöver för att ta sig dit denne vill. Detta gör ni gladeligen. Trots allt annat som också följer.

Allra käraste lärare.

Det är dags att er status höjs, ni förtjänar bättre än såhär.

Allra käraste lärare. Det är dags att ni får göra det ni kan bäst.

Olivia Angermayr

distriktsordförande LUF Örebro Län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel