Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En knuff framåt för Behrns nya hotell

Planerna för att bygga ett hotell över Rudbeckstunneln fick en knuff framåt på onsdagen. Då antog kommunfullmäktige ett planprogram, som ska redovisa förutsättningar och konsekvenser av ett bygge över tunneln.

Kommunalrådet Fredrik Persson (MP) menade att det här visar en inriktning och en vilja. En första prövning om det kan vara okej.

- Jag tycker att det är ett ganska bra projekt. Det är min fasta övertygelse att vi kan bygga ovanpå en trafikled i Örebro. Jag tror till och med att vi kommer att bygga fler hus ovanpå trafikleder och kanske i framtiden till och med ovanpå motorvägen eller ovanpå järnvägen, sade han.

Det här innebär att man nu kan sätta igång med att ta fram en ny detaljplan för området. Alla var dock inte för. Vänsterpartiet ville ha en återremiss.

- Att bygga ett hotell över Rudbecksgatan kommer att ha stora konsekvenser för örebroarna och cityhandel både under byggtid och efter att det har blivit färdigt.

Stadsbyggnadsfrågor, miljö- och klimatkonsekvenser, kollektivtrafik och trafikpåverkan finns inte redovisade, sade Marie Wirde (V).

Kravet på återremiss avslogs. Däremot fick vänsterpartiet igenom ett yrkande om att den nya detaljplanen ska beslutas i kommunfullmäktige.