Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En misstänkt för läktarbråket 

Polisen har en person misstänkt för misshandeln på Behrn arena i samband med matchen mellan ÖSK och Syrianska för tre veckor sen.

– Förhör kommer att hållas med den personen nästa vecka, säger åklagare Anders Persson som är förundersökningsledare i fallet.

Så personen är inte frihetsberövad?– Nej.

Polis och åklagare är förtegna i ärendet eftersom den är inne i ”ett känsligt läge” men säger att den misstänkte är en man i 20-årsåldern.

Ärendet är enligt polisens utredare omfattande och prioriterat men man kan inte säga något om när ett eventuellt åtal kan vara väckt.

Det kan även bli fråga om flera åtalspunkter utöver misshandel och enligt uppgifter till NA kan flera personer komma att misstänkas.

Det var under den allsvenska hemmapremiären mellan ÖSK och Syrianska som en person misshandlades svårt på västra läktaren och fick föras med ambulans till USÖ. Såväl ÖSK som supporterföreningen Kubanerna har valt att invänta polisutredningen innan man beslutar om eventuella åtgärder.