Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En obekväm sanning

Gammelmedia med SvT i spetsen sprider veckovis ut klimatrelaterade hotbilder som kan orsakas av ”klimatförändringen”, som i sin tur sägs förorsakad av fossilt koldioxid. Men tro inte på hotbilderna – de har hittills alltid varit osanna när man senare kan ställa dem mot verkligt utfall.

Al Gore och IPCC fick 2007 Nobels fredspris för filmen ”En obekväm sanning”. Samtliga katastrofbilder som presenterades har med facit i hand bevisats vara falsarier. Gore spådde att isen på Grönland skulle vara smält år 2015. Verkligheten är att isarna är intakta och varierar inom normala gränser under en mätperiod som börjar 1981. Isbjörnarna riskerade utrotning. Stammen idag är cirka 30 000 individer, 6 gånger antalet när Gore föddes. Isbjörnen som art är ca 4 miljoner år gammal och har överlevt minst 40 stycken globala värmeperioder mellan istiderna. Och havsnivån ökar med stabila ca 2 mm/år! (2 dm/100 år)

TV-meteorologen Pär Holmgren förutsåg 2006 att det i dag inte skulle finnas snö till Vasaloppet. I år fick man köra bort snö för att få ett bra spår.

IPCC:s hypotes om koldioxidens klimatpåverkan har därmed bevisats vara kraftigt överdriven.

Alla hotbilder baseras på en antagen (IPCC) växthuseffekt (klimatkänslighet) för fossilt koldioxid.

Det har nu visats att av 100 modeller baserade på IPCC:s antagande så spår samtliga mycket för höga temperaturer jämfört med verkligt uppmätta värden. (Källa Christy-Spencer. Googla – failing climate models). IPCC:s hypotes om koldioxidens klimatpåverkan har därmed bevisats vara kraftigt överdriven.

Globala uppvärmningen är reell och cirka 1 grC sedan slutet på 1800-talet. (Jfr med 30 grC i skillnad mellan norr och söder i Sverige i februari.) Uppvärmningen har pausat mellan åren 1998 – 2014. Därefter en topp förorsakad av väderfenomenet el Ninjo, vilken alltid följs av kylande la Ninja. Hotarna byter fot och pratar inte längre om Global Uppvärmning utan om Klimatförändring.

Funkar bra vid såväl varmare som kallare klimat, fiffigt! Trovärdigheten är därmed eroderad.

Trots ”fotbytet” fortsätter stigmatiseringen av alla koldioxidutsläpp.

Men koldioxiden i hotarnas värld förorsakar ju uppvärmning, inte avkylning. Hur går det ihop?

Det går inte ihop! En logisk tankevurpa, som enbart kan förklaras av att man inte vill bromsa av de skattefinansierade, enorma flöden av pengar för allehanda subventioner i jakten på koldioxid som skall leda in i ett drömsamhälle, fritt från bilar och baserat på 100 procent förnybar energi.

Bedöm själv helhetsbilden och var kritiska till de hotbilder som sköljer över oss via massmedia.

Vi har de senaste åren upplevt en rad väderhändelser som bekräftar att det just nu i varje fall inte blir varmare:

2017: Januari. Dokumentation om rekordkyla i på hela norra halvklotet i januari. Rekordkylan skördar många dödsoffer, bland annat 20 personer i Polen. Snö i Sahara för första gången på 40 år.

Kallaste sommaren på mycket länge i Sverige och andra länder i norra Europa. Man får gå tillbaka till 1862 för att hitta en lägre maxtemp. (SMHI) Lägsta sommartemp. var -9 grader i Tarfala 2/6. Extrem iskyla och snö över Nordamerika i december.

2018: 100-årigt köldrekord i USA, Jordan 2/1. Snö i Florida för första gången på 30 år. 10/1 återigen snö i Sahara. 24/2 rekordkyla i Sverige. Hela Europa lider av gastkramande kyla.

I dag, 25/3 kan vi observera att våren är kraftigt försenad i hela landet.

Jag vill betona att detta är väderhändelser och inget bevis för att vi går mot kallare klimat. Men i varje fall är det en indikation om att uppvärmningen för oss nu är lika med noll!

Bedöm själv helhetsbilden och var kritiska till de hotbilder som sköljer över oss via massmedia. De är i varje fall inte faktabaserade. Hur ser hotarnas bakomliggande agenda ut?

Mats Kälvemark

fri debattör

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel