Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En person anhållen efter mordet på Väster – förnekar brott

 
Mordet vid Karl Johan-parken
Visa alla artiklar

En person är anhållen, skäligen misstänkt för mordet vid Karl Johan-parken i måndags. Mannen greps under onsdagskvällen.

Det var natten till måndagen som polisen larmades till ett område vid Karl Johan-parken. När de anlände till platsen fann de en 56-årig man död.

Polisen bedömde att de skador han hade på kroppen tydde på att ett brott begåtts. Den mördade mannen ska ha blivit huggen med någon form av tillhygge, enligt uppgifter till NA. En utredning om mord påbörjades därför.

Polisen har tidigare uppgett att de jobbat efter en teori om hur mordet gått till, men inte velat uppge mer än så.

– Ja, men det är ingenting som vi kan kommentera på något sätt, sa Anders Sjöberg till NA.

Under onsdagskvällen greps en man i 35-årsåldern misstänkt för gärningen. Mannen anhölls senare efter beslut av åklagare, något som SVT Örebro var först med att berätta. Mannen uppges förneka brott.

Den nu misstänkte mannen greps i en lägenhet i Örebro. Under torsdagsmorgonen har en adress på Väster spärrats av. Polisen vill dock inte kommentera om det finns något samband med anhållandet av den misstänkte mannen.

– Det är inget som jag kan kommentera, säger Anders Sjöberg, polisområdeskommunikatör vid region Bergslagen.

Även spaningsledare Niklas Borgström är förtegen om vad som händer.

– Vi är i ett känsligt skede i utredningen och jag kan inte uttala mig alls, säger han.