Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En person död efter frontalkrock med lastbil: "Ska göra en teknisk undersökning"

(UPPDATERAD 20.50) En person har omkommit efter att ha frontalkrockat med en lastbil strax utanför Fjugesta tidigare i dag. Bilen ska ha kommit över på fel sida av vägen och polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik.
– Det är för att kunna beslagta fordonet, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl.

Annons

Det var vid 13.30-tiden som polis, ambulans och räddningstjänst larmades till en trafikolycka strax utanför Fjugesta på väg 204 i höjd med Kvistbro.

SOS uppgav att det ska rört sig om en frontalkrock mellan en lastbil och en personbil. En person ska ha befunnit sig i vardera fordon.

Polisen snabbt konstatera att föraren av personbilen, en man som inte är hemmahörandes i länet, omkommit.

– Man kunde konstatera tidigt att han var avliden på plats. Han var hårt fastklämd, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl på polisen.

Föraren ska av okänd anledning kommit över på fel sida av vägen. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik för att kunna undersöka saken närmre.

– Det är framförallt för att kunna öppna vår verktygslåda för att på så sätt ta bilen i beslag för att kunna göra en teknisk undersökning.

Föraren till lastbilen ska ha klarat sig utan större fysiska skador men chockats av händelsen. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Anhöriga till den omkomna mannen är underrättade om händelsen.