Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En soulkväll väl värd att minnas

Inramningen kunde inte ha varit bättre när succéfestivalen Soul To Remember flyttade in till Rönne kapell.

Arrangerande paret Broberg hade sökt tillstånd för 300 gäster – och 300 kom det. Med andra ord fullsatt, och succén från förra året hade nått nya dimensioner.

– Hoppas det inte kommer fler, för då får jag be dem vända, sa Jenny Jonsson vid insläppet.

Satsningen med solrosor som symbol för musikfesten kunde inte ha slagit bättre ut – inramad av en fantastisk solnedgång i den varma kvällen.

För den 300-hövdade publiken blev festivalen kanske den sista riktiga sommarkvällen för året där de slagit sig ner på bänkar, berghällar eller lagt sig till rätta i gräset.

Kvällens konferencier – beatpoeten Lasse Fabel – påannonserade kvällens artist med att läsa tänkvärda dikter.

Med ”Min cigarill” röjde han väg för soulmannen Jacob Huddén från Norrköping. Passande nog för kvällen spelade han ”A Lovely Day” från det kommande albumet med samma namn. En uppföljare på engelska till den svenska ”Se men inte röra” som han släppte 2011.

Huddén avslöjade till publikens stora förnöjelse att reggaen inte kommer från Jamaica utan från Skärblacka utanför Norrköping. För att sedan ge ett prov på riktig Skärblackabeat.

Efter ett extranummer gavs publiken gott om tid för att få sig en matbit eller bara umgås, innan det var dags för nästa artist att inta scenen.

Men först gav konferencier Fabel ett exempel på sin träffsäkra poetiska talang med den egna ”Bablofanten”. Och något ogenomtänkt babbel bjöd inte singer-songwritern Linn Segolson på.

Med ett kort ”Hej!” tog hon plats på en stol med sin gitarr.

Segolson och hennes gitarr bjöd publiken på en lågmäld musikalisk upplevelse genom låtar som Leaving Town. En titel som passade in på vad många i publiken gjort denna ljuva sommarkväll.

En kväll som inte tog slut med Segolson, då artister som Andreas Aleman, Hofstone och Twentynine Souls stod på tur i kulisserna.