Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En sporthall ser ut att bli två i Vivalla

Arbetet med att bygga en ny idrottshall i Vivalla har satt i gång. Samtidigt planerar man att bygga en inomhushall för fotboll i Hjärstaskogen.

För snart två år sedan brann idrottshallen i Vivalla. Men nu ska äntligen arbetet med att bygga upp hallen starta.

– Byggföretaget har haft ett upptaktsmöte och processen ska vara i gång, berättar Carl-Johan Baatz, ansvarig för Öbos lokaler.

– Hallen blir ungefär lika stor som den tidigare men vi utökar omklädningsdelen. Vi gör även ett extra lärarrum och bygger en mindre läktare. Hallen kommer också att vara uppdelad i tre sektioner, mot tidigare två.

Större hall

Under våren 2011, samtidigt som Örebro hade en andra valrörelse, diskuterades att bygga en större idrottshall med föreningslokaler.

– Ja, det fanns en sådan diskussion, berättar kommunalrådet Björn Sundin (S), men när förutsättningarna utreddes så innebar det att man var tvungen att skjuta till mer pengar och det var ingen beredd att betala.

Lovade ni Vivallaborna en större idrottshall?

– Nej, det gjorde vi inte. Det var en diskussion men inget löfte. Det vi lovade var att bygga en fotbollshall och det utreds just nu.

Inomhushallen för fotboll planeras att ligga i skogskanten mot City Gross och motorvägen. Peter Christensen, som arbetar som konsult åt Stadsbyggnadskontoret, är den som ska utreda en eventuell detaljplaneändring.

– Jag tittar på hur omgivningarna ser ut, om det finns några problem med trafiken, buller och olycksrisken med tanken på närheten till motorvägen, berättar han.

Rasmassor låg kvar

Det är Öbo som driver projektet.

– Det här utreds just nu, sen ska alla beslut fattas i vanlig ordning och sedan kan vi se om hallen ska byggas, säger Carl-Johan Baatz som inte vill gå händelserna i förväg.

Rasmassor efter branden låg länge kvar i Vivalla. Många reagerade på att det såg illa ut och kunde vara farligt. Det här är något som Öbo i dag ångrar.

– Ja, vi borde ha tagit bort dem snabbare, säger Carl-Johan Baatz.

Varför gjordes inte det?

– Det kan jag inte svara på. Kommunen beslöt att göra en ordentlig genomlysning av om och när en ny hall skulle byggas upp och under tiden gjorde vi inget. Men vi borde ha tagit bort rasmassorna, det hade ju inte varit att sätta i gång projektet. Vi skulle helt enkelt ha agerat snabbare.

text: Christina Eriksson

019-15 50 36

[email protected]