Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"En värdelös styrelse"

Emil Berger gör det ”förbjudna” bytet från Degerfors IF till ÖSK.
Då riktar supporterklubben Vulkanerna sin ilska mot Dif.
– Dif har en värdelös jävla styrelse som inte kan ta betalt för spelarna, säger Vulkanernas ordförande Håkan Westerlund.

I Vulkanernas gästbok på nätet dröjde det inte länge innan reaktionerna på Emil Bergers övergång till ÖSK blev officiell.

Några gratulerade Emil till övergången medan andra tyckte att han skulle bänkas resten av säsongen efter att som första spelare sedan Daniel Tjernström 1996 ha gjort den ”förbjudna” övergången från Degerfors till Örebro SK, och dessutom ha gjort det som Bosmanfall.

”Förjävligt”

Från officiellt håll riktas dock ilskan inte mot Berger, utan mot styrelsen i Degerfors.

– Det är förjävligt rent ut sagt. Degerfors har en värdelös jävla styrelse som inte kan ta betalt för spelarna, säger Håkan Westerlund.

Berger är bara den senaste i raden av spelare som lämnar Dif som Bosmanfall. Så sent som 2006 lämnade såväl Stefan Larsson som Sebastian Karlsson klubben efter att deras kontrakt gått ut, och spelare som Daniel Mendes och nu senast Johan Bertilsson har haft klausuler i sina kontrakt som gjort att Degerfors inte fått särskilt mycket pengar när de sålts till allsvenska klubbar.

Det är det som Westerlund nu vänder sig emot.

– Styrelsen måste göra om det här, de kan inte skriva klausuler som gör att spelarna får gå för si och så mycket pengar. Det är dags att börja agera, att kräva mer pengar. Det är värdelöst som det är nu.

Banderoller

När spelare lämnat som Bosmanfall tidigare har det skanderats och hållits upp banderoller från läktarplats. Westerlund hoppas att det inte blir samma sak den här gången.

– Det finns ingen poäng med att ropa saker åt Emil, men tyvärr tror jag att det kommer att finnas vissa supportrar som kommer att göra det.

Du tycker inte att han ska bänkas?

– Nej, han är en väldigt duktig spelare som betyder väldigt mycket för oss, och jag hoppas att han bara blir bättre efter det här.