Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enig opposition kräver Mobergs avgång

Oppositionen i Kumla står fast. Partierna kräver att Dan-Åke Moberg (S) avgår som ordförande i fullmäktige.- Det är Dan-Åke Moberg som har bidragit till det dåliga debattklimatet, säger oppositionsrådet Kajsa Rosén (L).

Häromdagen berättade NA att socialdemokraterna ger Dan-Åke Moberg fortsatt förtroende som fullmäktiges ordförande. Detta trots det omdiskuterade fullmäktigemötet i december, då oppositionspartierna reagerade kraftigt på Mobergs attityd mot kristdemokraten Per Holm.

Holm avbröts under sitt anförande och Mobergs inlägg tolkades av oppositionen som att han ville veta vad Holm skulle säga, för att han skulle tillåtas fortsätta.

Efter ett specialinsatt möte före onsdagens kommunstyrelsesammanträde var den samlade oppositionen helt enig om att hålla fast vid linjen att Moberg måsta släppa ifrån sig ordförandeklubban:

- Vi har begärt Mobergs avgång. Vårt förtroende för honom är utraderat. Vårt ställningstagande har inte förändrats, säger Kajsa Rosén.

I dagsläget är oppositionen inte intresserad av att delta i något möte om debattklimatet i kommunen.

- Debattklimatet är en fråga som socialdemokraterna äger. Det är ju Dan-Åke Moberg som bidragit till debattklimatet som är, säger Rosén.

Vad innebär detta? Hur kommer oppositionen agera inför kommande fullmäktigemöten?- Jag har inga kommentarer kring det. Vi har inte kommit så långt i diskussionen.