Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enkät om Brunnsparken klar – bostadsförslag totalsågas

Nej, örebroarna vill inte att Brunnsparken förvandlas till ett bostadsområde. Får de välja vill de hellre utveckla det lite förfallna folkparksområdet till en stadsdelspark med utomhuskonserter och andra evenemang.

Det visar den enkät som Örebro kommun har gjort på sin hemsida, som 233 örebroare har svarat på, för att ta reda på hur örebroarna skulle vilja utveckla den gamla klassiska parken. När undersökningen gjordes fanns det två olika framtidsförslag för parken. I det ena förvandlas den till en utpräglad stadsdelspark, i det andra till en park med inslag av bostäder.

Och det sistnämnda var något som fick en rejäl tumme ner i undersökningen. Bara en enda procent av de som svarat vill se de generösa men någon luggslitna grönområdena förvandlas

till bostäder.

Desto fler, 88 procent, vill hellre att parken utvecklas till en så kallad stadsdelspark, helst också en som sjuder av aktiviteter och evenemang. Resten av de svarande har egna men inte redovisade förslag av vad som bör hända med parken.

Nästan lika många som vill bevara parkkaraktären, vill också att Brunnsparken ska bli en plats för utomhuskonserter igen, 87 procent . Resten anser det finns bättre alternativ för musikaktiviteter i Örebro, eller har ingen åsikt i frågan.

Det fanns också en övertygande majoritet för att parken ska vara öppen för allmänheten i framtiden, så många som 89 procent tyckte att det var mycket viktigt och resten ganska viktigt.

Enkätundersökningen är en del i det lagstadgade samrådsarbete som kommunen måste göra. Den kommer att ingå som en del av flera i det beslutsunderlag som avgör vad som ska hända med parken i framtiden.

Enkätsvaren:

Ska Brunnsparken vara en plats för utomhuskonserter eller finns det bättre alternativ i Örebro?

87 procent – Ja, Brunnsparken ska vara en plats för utomhuskonserter.

7 procent – Nej, det finns bättre alternativ i Örebro.

6 procent – Ingen åsikt/vet inte.

Hur ska vi se på trafiken inom och till Brunnsparken? Välj de alternativ du tycker är viktigast.

32 procent – Bilfria zoner.

22 procent – Samlade parkeringar.

16 procent – Tydligare entréer.

16 procent – Bättre gång och cykelstråk.

15 procent – Tillgång till kollektivtrafik.

Är det viktigt att tomtmarken och verksamheterna i Brunnsparken är öppna för allmänheten?

89 procent – Ja, det är mycket viktigt.

11 procent – Ja, det är ganska viktigt.

0 procent – Nej, det är inte så viktigt.

0 procent – Nej, det är inte alls viktigt.

0 procent – Ingen åsikt/vet inte.

Fotnot: Undersökningen gjordes via en enkät på orebro.se.