Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enqvist Degerfors huvudspår

Degerfors IF sökte ett svar: Håller Simon Enqvist?
Snacka om replik: 4-0 mot Hammarby när ålänningen höll nollan.

- Vi vill gärna se honom i mer träning, säger tränaren Patrik Werner.

Under en tuff träningsvecka har Dif testat Simon Enqvist. Men det riktiga provet kom ändå på lördagen, på fullstor plan mot seriekonkurrenten Hammarby.

Och ett bättre besked kunde Dif knappast ha önskat sig. Laget stod för en imponerande insats och Enqvist spikade igen.

– Det är aldrig fel att hålla nollan mot Hammarby, säger han och skrattar.

– Jag hade en del att göra och fick göra några krångliga ingripanden. Visst är det saker jag kunde ha gjort bättre, men så länge jag håller nollan får jag vara nöjd.

Mycket talar nu för att Dif kommer försöka värva Enqvist som ersättare till Sebastian Karlsson. Patrik Werner ville inte ge några klara besked efter matchen, men berättar att han kommer bjuda in Enqvist för mer träning under veckan som kommer.

– Ju mer vi kan se honom, desto bättre. Men jag vet inte hur han ställer sig att komma hit och träna mer. Förhoppningsvis kommer han hit på onsdag. Han är vårt huvudspår, säger Werner.

Enqvist ger svar:

– Jag åker gärna dit igen, absolut, säger Enqvist.

Har du några alternativ?– Jag tränade ju med BK Forward och de skulle höra av sig, men jag håller inga dörrar stängda just nu.

Vad tycker du om lagets insats mot Hammarby?– Jag är imponerad. Defensivt funkade allt bra, även om jag inte ens kan namnen på alla i backlinjen. Men vi har många bollskickliga spelare som kan hålla i bollen bra och klarar av ett sånt spel som många lag har problem med.