Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Entreprenörskap i Kopparberg prisades

Emil Wass, MK Kopparberg, är Årets ungdomsentreprenör och Peter Bronsman, vd för Kopparbergs bryggeri, är Årets entreprenör.

På måndagskvällen hade Företagarna Bergslagen möte i Bångbro herrgård. Och det var då de två entreprenörerna prisades. Emil Wass fanns på plats för att berätta om virtuell bilsport. Och det var för detta arbete som han också uppmärksammades.

Emil är ordentligt engagerad i virtuell bilsport och han brinner för att sprida denna bilsport som sker via datorspel och han anordnar spelträffar för många olika målgrupper.

– Det som är så bra med virtuell bilsport är att det är något som nästan alla kan utöva, även om du kanske är döv, saknar ett ben eller inte kan svenska. Spela virtuell bilsport kan man göra ändå, berättade Emil för de församlade strax innan han överraskades med hedersutmärkelsen Årets ungdomsentreprenör.

Rickhard Voigt, platschef på Kopparbergs bryggeri, redogjorde för framgångssagan Kopparbergs bryggeri. Företaget som Peter Bronsman och hans bror Dan-Anders startade 1994. Idag är bolaget ett världsföretag. Peter Bronsman tilldelades utmärkelsen Årets entreprenör för sitt arbete med bryggeriet och för att han har satt orten Kopparberg på världskartan. Peter Bronsman hade inte möjlighet att närvara vid prisutdelningen och Rickhard Voigt tog emot priset åt Peter Bronsman.

Bakom utmärkelserna finns Företagarna Bergslagen, Ljusnarsbergs industri och hantverksförening, Handelsbanken, Bergslagens sparbank och Ljusnarsbergs kommun.