Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ericsson efter kraschen: "Vill helst glömma ..."

Marcus Ericsson tog helt och hållet på sig kraschen i kvalet på Hungaroring, Örebroförarens 

Annons

I en kort intervju med Viasat, direkt när han kom tillbaka till depån efter sin krasch i första kvalomgången på Hungaroring inför morgondagens ungerska GP, tog Marcus Ericsson på sig hela ansvaret för att han körde av och förstörde förutsättningarna inför racet.

– Jag fick vattenplaning och snurrade av. Inte bra. Klart det var svåra förhållanden, men det är samma för alla. Jag är väldigt besviken, säger Örebroföraren till Viasat.

Viasat: Hur tänker du inför morgondagens race?– Jag får starta där bak och se vad som händer. Det är bara att ta nya tag. Men nu vill jag helst glömma dagen.

Marcus rådgivare Eje Elgh, expert i Viasat, var hård i tonen direkt efter kraschen och sa att den "inte var acceptabel", men utvecklade senare under sändningen sitt resonemang:

– Vid sådana här tillfällen kan man alltid säga att "hade du åkt tio kilometer långsammare just där hade du förmodligen inte kraschat", så det går inte att hitta några bortförklaringar. Och som vanligt är det alltid förståsigpåare som vill göra bedömningar: "Vems fel var det? Var det ett förarmisstag?", säger Elghti Viasatsändningen och fortsätter:

– Men man får inte glömma bort att en förare är betald för att köra så fort som möjligt, så man ligger alltid på gränsen till vad man bedömer som möjligt och gärna lite över den och räknar med att man kan reda ut det. Också när det är blött så gör man bedömningen och ibland visar det sig att man inte kan reda ut det. Det är en del av sporten, och det kommer det alltid vara. Men det innebär inte att man är ursäktad att göra sådana här misstag.