Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ericsson lyckades inte upprepa kvalsuccén

Marcus Ericsson startar från 13:e startruta i söndagens F1-lopp i Bahrain.

Annons

Marcus Ericsson lyckades inte följa upp sin kvalsuccé och ta sig till den tredje och sista kvalomgången för tredje loppet i rad.

När lördagens kval avgjordes i elljus på Bahrain International circuit klarade Kumlakillen den första kvalrundan, då han hade tolfte tid av 20 förare, men slogs ut i Q2.

För att spara på de mjuka däcken körde Ericsson bara ett varv i den andra kvalomgången men en miss i kurva 13 gjorde att han tappade dyrbar tid. Direkt över mållinjen var han tia, på den sista platsen till Q3, men omgående blev han passerad och slutade på 13:e plats vilket också blir han startposition i söndagens lopp.

Stallkompisen i Sauber, Felipe Nasr, blev även han utslagen i den andra kvalrundan. Brasilianaren noterade tolfte tid och startar därmed ett pinnhål före Ericsson.

Ericsson bytte golv i sin bil inför lördagen men efter att ha slutat på 13:e plats i tredje tidskörningen byttes golvet på nytt.

- Bilen var helt galen i högersvängarna, sade expertkommentatorn Eje Elgh, tillika Ericssons rådgivare, i Viasats tv-sändning.