Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ericsson missnöjd efter första dagen: "Kan inte tro att det ska funka direkt"

Marcus Ericsson körde eftermiddagspasset under den första dagen på årets andra F1-test, och han var inte särskilt nöjd efteråt.
– Nu har vi lite att jobba på över natten. Man kan inte bara slänga på nya delar och tro att det ska funka direkt, säger Ericsson till viasatsport.se.

Annons

Under den första dagen på årets andra F1-test, på Barcelonas Circuit de Catalunya, deltog både Marcus Ericsson och stallkamraten Pascal Wehrlein – som var tillbaka efter skadan som uppkom på en plojtävling i februari.

LÄS MER: Missade säsongspremiären med nackskada – i morgon är Marcus Ericssons teamkamrat tillbaka

Med kort varsel ändrades planen, och Ericsson körde endast på eftermiddagen. I en intervju med viasatsport.se efteråt, berättade han att han inte var särskilt nöjd med dagen.

– Det var ingen superbra dag. Vi hade en del nya delar på bilen, som jag inte tycker funkade riktigt på det sättet som vi ville. Nu har vi lite att jobba på över natten, säger Ericsson.

Men Ericsson var skeptisk även efter första dagen på det första testet, och menar att det även den här gången finns möjligheter att ta kliv framåt.

– Ja absolut, vi hade rätt så mycket nya delar nu, golv bland annat. Sådana saker är ju kraftfulla. Man kan inte bara slänga på några delar och tro att det ska funka direkt, utan det behöver finjusteras, säger Ericsson och fortsätter:

– Det gjorde vi bra förra veckan, men nu får vi börja om lite. Men det är ny dag imorgon och då hoppas jag att vi kan ha lite bättre ordning på grejerna.

Testerna fortsätter under onsdagen, och just nu ska planen vara att Ericsson kör halvdag även då. Därefter ska han och Wehrlein ha varsin heldag i slutet av testerna.

– Man vill alltid ha mer såklart, men det är samma för alla och vi får ändå våra varv. Även om det strular lite som idag, så får vi ändå nästan hundra varv totalt. Det finns nog andra i depån som tycker det är jobbigare än vi, säger Ericsson.