Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ericsson sist i båda testerna

Dubbla tester. Dubbla sistaplatser. Marcus Ericsson var långt efter när formel 1-helgen i Barcelona inleddes på fredagen.

Annons

Kumlasonen Marcus Ericsson hade en tung fredag i Barcelona.

22:a och sist i det första 90 minuter långa testet på förmiddagen. 21:a och sist i det andra, lika långa, på eftermiddagen, när regerande mästaren Sebastian Vettel på grund av elektronikproblem inte kom ut.

Det positiva för Ericssons del var att han hann med 22 varv på förmiddagen och 39 på eftermiddagen, totalt 61. Men tiderna var betydligt mindre muntra. På eftermiddagen var Ericssons bäst varvtid 1.31,586, över sex sekunder bakom Mercedesföraren Lewis Hamilton, som var snabbast i testet, 25 hundradelar bakom stallkompisen Kamui Kobayashi och drygt fyra tiondelar bakom närmsta förare från ett annat team, Marussias Max Chilton.

På förmiddagen var Ericsson, med tiden  1.31,421, 4,4 sekunder bakom Hamilton och drygt fyra tiondelar bakom Kobayashi.

Både Ericsson och Kobayashi klagade, enligt Caterhams officiella Twitterkonto, på väldigt dåligt grepp under de båda träningspassen.

Tunga fredagstest är dock ingen nyhet för Kumlasonen. Under våren är hans resultatrad på fredagarna: Inga godkända varv i Australien, 17:e av 19 och 20:e av 20 i Malaysia, 22:a och 22:a i Bahrain samt 21:a av 21 och 22:a i Kina.

Barcelonas GP fortsätter med avslutande test och kval under lördagen samt race på söndag.

Läs mycket mer om Ericsson i lördagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!