Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ericsson trea i viktigt test

Mindre än tre veckor kvar till premiären. Då tog Marcus Ericsson en finfin tredjeplats vid eftermiddagens viktiga GP2-test i Barcelona.

Annons

Kumlasonen Marcus Ericsson fortsätter att jaga det stora genombrottet som kan ge ett formel 1-kontrakt. Då lär det bara vara seger i årets GP2-serie som gäller.

Med mindre än tre veckor kvar till säsongen verkar Ericsson ha hittat farten som krävs. I förra veckan övertygade han vid testerna i Jerez, i dag inledde han nästan lika bra på Circuit de Catalunya i Barcelona.

I kallt väder på förmiddagen var han förvisso bara tolva, med en dryg halvsekund sämre bästa varvtid än testvinnaren Fabrizio Crestani, men på eftermiddagen följde Ericsson upp med en tredjeplats, mindre än 0,15 sekund bakom Max Chilton. Ericssons nya teamkamrat Jolyon Palmer blev tvåa respektive 14:e i de båda testsejourerna.

Testerna i Barcelona fortsätter under onsdagen och torsdagen. GP2-säsongen drar igång på Sepan International i Malaysia helgen 23-25 mars.